CASTELL

>> dissabte, 18 d’abril del 2009

Si Gelida estés a França probablement el castell hauria iniciat el seu procés de recuperació i conservació molts anys abans . Aquí, les coses han anat d'una altra manera. Sort que sempre hi ha col·lectius que amb el seu entusiasme i entrega substitueixen les mancances d'un sistema que no s'ha distingit precisament per primar la cultura i tot el que penja d'aquesta. L'Associació d'Amics del Castell fa molts anys que treballa per la recuperació d'aquest monument tan sobri, tan bell. Anys de treball, la majoria en solitari, sense massa ajuts de l'administració ( si més al començament) . Sigui com sigui la tossuderia, el romanticisme , el voluntarisme i les ganes , com deia l'Alfred Mauri ( la Carme Rius s'hi refereix com "el senyor del Castell") de tirar endavant projectes en comú, ha fet possible que avui a Gelida puguem presumir de monument, que ens faci il·lusió ensenyar-lo quan venen amics de fora a casa. És clar que falta molt, però també s'ha fet força feina en tots aquests anys . Ara, un audiovisual del Castell ens dona pistes sobre com era, en quin món va sorgir, quins estralls va patir. Un valor afegit al de les pedres i l'arquitectura. Informació pels foranis que s'arriben fins aquí, però també pels locals despistats, informació que també ens pot donar pistes sobre qui som i d'on venim. Felicitats a l'Associació per l'audiovisual però sobre tot per la fantàstica feina que han fet durant tots aquests anys.



2 comentarios:

el paseante 19 d’abril del 2009, a les 1:16  

Té molt més mèrit que aquestes iniciatives les tirin endavant la societat civil que no pas les administracions (que només busquen vots). Felicitats. I el castell del segle X m'ha semblat magnífic.

Gil Coma Masana 19 d’abril del 2009, a les 14:09  

Em sumo a la felicitació que fas als membres de l'Associació, que des de l'any 1965 vetllen per la conservació d'aquest espai.
Cal remarcar que els darrers anys l'Associació ha fet un gir cap a la professionalització amb l'obertura del Centre d'Interpretació, superant el voluntarisme i la bona voluntat dels primers temps, i això està revertint en uns resultats molt més acurats i rendibles. Una línia de treball avalada per una junta molt competent i compromesa.

Publica un comentari a l'entrada

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP