Que ens està passant?

>> dimecres, 6 d’abril del 2011

Porto una bossa de 18 € feta a la Xina. Comprada en un mercat de carrer a un magrebí antipàtic i racista que em repassa de dalt baix. Fa temps que no em compro ni uns miserables texans. Ja fa temps que he deixat de pensar en les meves properes vacances i si en faig, tinc posada una barrera mental que no em deixa passar dels Pirineus en amunt i de Sant Carles de la Ràpita per avall. No m'he comprat cap gadget de moda: ni l'I-Phone, ni l'I-Pad, ni l'I-Pod, ni l'I-Put(a)que els va parir. Miro de no passar-me ni un cèntim per poder satisfer les quotes de l'hipoteca, del gas, del telèfon, de l'aigua, del llum, de l'assegurança que pago per si deixo de pagar l'hipoteca el banc no es quedi sense cobrar (no fos cas que aquest trimestre deixés de tenir beneficis per culpa meva), pago religiosament totes les meves factures encara que això signifiqui no poder fer un soparet de tant en tant. A la feina estan parlant insistenment de que no hi haurà un ERE ( ai, ai, posem-nos a tremolar quan diuen que no n'hi haurà!), ens han reduit un sou que després de congelacions i retallades ha quedat al nivell adquisitiu de 2008 (cosa que no podem dir del telèfon, ni el gas, ni l'aigua, ni el llum, ni la hipoteca), miro d'anar al mercat i a les botigues buscant les ofertes, miro en definitiva de reciclar tot allò reciclable, miro de no llençar res de res i pago els meus impostos puntualment...
I a sobre hem de pagar la factura dels fills de puta que han posat mig món en bancarrota i un cop enfonsat n'han comprat el deute sense que se'ls mogui un pèl, sense haver anat a la presó i tornant a cobrar bonus escandalosos? Repeteixo: hem de pagar els plats que han trencat, a sobre?
Ens demanen contenció, responsabilitat, apretar-nos el cinturó. Encara més?
Mai no havia vist res igual.  No ho puc entendre. Us ho juro que ho intento cada dia, però no puc.
Hi ha moments que faria un curs accelerat de Kalaixnikov, o com es diguin, punyeta.
Estic farta de ser una bona ciutadana. Molt farta.

13 comentarios:

Molon labe 6 d’abril del 2011, a les 12:38  

Umm, la solució és doncs ser una mala ciutadana... el problema és que sempre és més fàcil ser una bona que una mala...
I per cert, no sap allò de "Val més robar poc i a molts, i més si no diran res, que no pas molt a pocs i que ens la liin..."

llum 6 d’abril del 2011, a les 13:39  

S'ha de poder fer alguna cosa, no?

Clidice 6 d’abril del 2011, a les 14:43  

És difícil donar solucions, perquè la gent es pot ofendre. Ara, matar gent no em sembla gaire aconsellable.

llum 6 d’abril del 2011, a les 15:42  

Clidi, aquesta gent no és " gent". De totes maneres això és "pour parler". No soc capaç ni de matar una mosca.;D Que quedi clar que no soc gens violenta, però hi ha dies que te n'agafen unes ganes!

LEBLANSKY 6 d’abril del 2011, a les 21:04  

D'entrada, queixem-nos, que ja és un primer pas. Que cada cop estem més conformistes, i amb l'excusa de la crisi ens estan reimposant el capitalisme més salvatge. I encara sembla que tot hagi estat culpa nostra.

Garbí24 6 d’abril del 2011, a les 21:47  

la paraula que em bé al cap després de llegir això que tant assumit tenim és: impotència.

Galderich 6 d’abril del 2011, a les 23:12  

El problema és que no sabem a qui apuntar amb la Kalaixnikov. I a més segur que tenim amics i familiars que han invertit en alguns bons d'aquests de rendibilitat fonamentats amb la situació de crisi... En fi, aquest és el gran secret, ser transperents però no la transperència dels comptes!

Brian 6 d’abril del 2011, a les 23:14  

per acabar d'arreglar-ho tot ... aaahhgggg!!

http://www.ara.cat/politica/Quatre-eurodiputats-Paisos-Catalans-renunciar-volar_en_primera-turista_0_457755465.html

fra miquel 6 d’abril del 2011, a les 23:55  

El que està passant és que el capitalisme no entén de política. No és ni d'esquerres ni de dretes i s'aprofita de la democràcia per fer-nos creure que aquest sistema econòmic i financer és l'escollit per tots com el millor possible.

Potser l'Arcadi Oliveres t'aclareix alguna cosa:

http://www.youtube.com/watch?v=VlelJa79Juo

http://www.youtube.com/watch?v=INUKJ3j5Obk&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=frL4YK2KvJ4&feature=related

Una abraçada

fra miquel 7 d’abril del 2011, a les 0:10  

encara he trobat un altre vídeo molt aclaridor...
petons

http://www.youtube.com/watch?v=OLDmiwZxxfk&feature=related

llum 7 d’abril del 2011, a les 10:26  

Fra Miquel, Brian, Galderich, Leb, garbí : Penso que estem vivint una època en que més que mai NO HEM DE CONFORMAR-NOS. Quin futur els espera als nostres fills? Quina herència els deixarem? Nosaltres podem dir que els nostres avis i pares es van sacrificar per fer un món millor, però... i nosaltres? Que els deixarem, nosaltres? No sé, hi estaic donant voltes i no paro de pensar en què podriem fer per donar la volta a les coses. I penso que ho podem fer a partir de petites coses que afectin el nostre entorn més proper.

el paseante 7 d’abril del 2011, a les 18:54  

Què estàs dient? És que tinc posada la tele i surt la Belén Esteban que la té liada amb la presentadora. La cosa està que arde. Què dius d'un Kalaixnikov? Parles de la guerra de Líbia? És que ara faig zapping i anuncien el partit del Barça d'aquest cap de setmana. Ahir va estar bé el 5-1. Bé doncs, un post molt bonic, i m'ha agradat la cançó, com sempre. Et deixo que he quedat per fer skateboarding a la Virreina.

llum 7 d’abril del 2011, a les 20:52  

Tens raó paseante, perquè em complicaré la vida pensant aquestes coses? Si mirant l'Esteban i el Barça ja no em cal pensar res més!

Publica un comentari a l'entrada

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP